Video: Mariner of the Seas bij opening nieuwe cruiseterminal Hong Kong

Eind vorige week is in Hong Kong de nieuwe cruiseterminal Kai Tak geopend. De terminal is gebouwd op de plek waar voorheen een vliegveld was. Het zal plaats bieden aan twee pieren waar cruiseschepen kunnen aanmeren. Op dit moment is de eerste in gebruik. Het tweede aanlegpunt zal in 2014 gereed zijn. Beide plekken zijn ingesteld op het ontvangen van grote cruiseschepen (4.000 cruisepassagiers).

De terminal bestaat uit 3 verdiepingen. Op de begane grond is de bagageafhandeling, de douane, kantoren en de aankomsthal voor passagiers. De eerste verdieping is bestemd om passagiers af te zetten en de tweede verdieping fungeert als wachtruimte, waar ook winkels en cafe’s te vinden zijn. Er is bijna 3 jaar gewerkt aan de terminal. De Mariner of the Seas van Royal Caribbean had de primeur op 12 juni om als eerste cruiseschip te arriveren bij de nieuwe terminal.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.