Scheepsbezoek aan Crystal Serenity: luxe in veel ruimte

Crystal Cruises is een kleine ultraluxe all-inclusive cruisemaatschappij met slechts twee schepen, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity. In Amsterdam meerde in juni de Crystal Serenity aan. Dit schip werd door de Franse scheepswerf Chantiers de L’Atlantique gebouwd en opgeleverd in 2003. De Crystal Serenity (68.000 brutoton) is in de jaren daarna (2011) gerenoveerd en onlangs maakte de cruisemaatschappij bekend dat in november 2013 het schip een make-over zal krijgen.

Rondgang door het schip

Van buitenaf valt de grootte van het cruiseschip je op. Het schip heeft met 250 meter een flinke lengte.  De dekken zijn traditioneel opgebouwd. Op de dekken 5 en 6 zijn een aantal lounges en restaurants. Daarna vangen de verblijfsdekken aan, van dek 7 -11. Dit betekent dat er onder dek 5 dus geen hutten zijn.

Crystal Serenity Atrium
Crystal Serenity Atrium

De entree van het schip is het prachtige ruime atrium van twee dekken hoog. Hier voel je direct de ruimte die het schip biedt voor slechts 1070 passagiers en 655 personeelsleden. Rond het atrium zijn enkele winkeltjes, de receptie, een bar met de naam de Crystal Cove en een paar heerlijk ruime sofa’s. Wat opvalt is het plafond van het atrium. Glazen panelen in groen, blauw en lila aan het plafond zorgen voor een lichte sfeer.

In de avond

De Crystal Serenity biedt veel lounges en ruimtes aan waar lezingen, shows en concerten gegeven kunnen worden. Aan de voorkant van het schip is de Galaxy Lounge waar shows ten tonele worden gebracht. Langs het casino, niet heel groot, ga je naar de achterkant waar het ‘s avonds gezellig is in de bioscoop of bijvoorbeeld in de warmte van de Avenue Saloon. Je kunt los gaan in de Stardust Club met een dansvloer of zelfs in een (kleine) nachtclub.

Crystal Serenity balkonhut
Balkonhut

Voor liefhebbers van bridge heeft de Serenity een aparte ruimte beschikbaar gesteld; de bridge lounge. Deze ligt op het promenade dek (dek 7) waar overigens de enige hutten liggen die geen balkon hebben. Alle overige hutten hebben altijd een balkon. De hutten zijn keurig verzorgd in mooie licht klassieke inrichting. De badkamers zijn voorzien van een bad en twee wastafels. Verzorgingsproducten van Aveda zijn in iedere badkamer voorhanden. De duurdere penthouses hebben in hun badkamer een prachtige douche en luxe whirlpool. Een inloopkast en een zithoekje maken het je eigen plek op zee.

Eten en drinken

Een van de voordelen van cruisen met Crystal Cruises is dat drankjes, ook in de hutten, vrijwel inclusief (uitgezonderd enkele bepaalde alcoholische drankjes) zijn. Het hoofdrestaurant bestaat uit slechts een grote ruimte met op het eerste gezicht veel tweepersoons tafeltjes. Uiteraard zijn er ook grotere tafels voor degenen die dat willen. Ook is het mogelijk om in plaats van de twee standaard zittingen deel te nemen aan een open zitting. Dineren is een belevenis bij Crystal Cruises. Culinaire hoogstandjes zijn in het hoofdrestaurant maar ook in het Sushi restaurant of in het Italiaanse restaurant te vinden. Bij deze restaurants valt de ruimtelijkheid direct op. Veel ruimte in de restaurants om rustig te genieten van je maaltijd.Voor een intiem diner met een gezelschap is een bijzondere apart gesitueerde ruimte beschikbaar; de Vintage Room.

Crystal Serenity Sushirestaurant
Sushirestaurant

Voor een wat snellere maaltijd staat het Lido restaurant tot je beschikking of een buitenbuffet bij een van de zwembaden met een schuifdak.

Speciaal bij Crystal zijn de high teas in de Palm Court, een ruimte in Britse koloniale stijl. Bij de gethematiseerde Mozart high tea kleedt het personeel zich in de kleding van die tijd.

Lessen

Crystal heeft sport hoog in het vaandel staan. Een uitgebreide sportzaal, afslagplaatsen (met net) en een puttinggreen voor de golfers. Daarnaast zijn er twee zwembaden en een spa.

Net als vele andere cruisemaatschappijen biedt Crystal de gebruikelijke computerlessen aan. Aardig is de mogelijkheid om een privé-docent te vragen je te helpen in de vorm van een extra les en voor degenen die hun laptop onverhoopt niet bij zich hebben, biedt Crystal de mogelijkheid deze te huren.

Crystal Serenity Palm Court
Palm Court

 

Kortom

De Crystal Serenity heeft een indruk achtergelaten van veel ruimte voor iedere passagier. Ruim dekken, ruime restaurants en heerlijke lounge plekken om je neer te vleien in de avond. Tezamen met het all inclusive concept, drankjes en fooien, zorgt Crystal uitstekend voor je.

Op de Flickr-pagina van Cruisereiziger vind je de foto-reportage waar je meer foto’s ziet van onder andere de hutten.

Boek je Crystal Serenity cruise bij:

De rederij bestaat niet meer. Het schip is niet boekbaar.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)