Cruisereiziger
BouwContract

Compagnie du Ponant bestelt nieuw schip bij Fincantieri

De Italiaanse werf Fincantieri heeft bekendgemaakt dat het een contract heeft afgesloten met het Franse Compagnie du Ponant voor de bouw van een nieuw zusterschip voor Le Soleal die recent is opgeleverd. Het vijfde schip van Compagnie du Ponant zal door de Italianen gebouwd gaan worden op de werf in Ancona. Het is het vierde achtereenvolgende schip van de luxe cruisemaatschappij die door Fincantieri wordt gebouwd. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2015. Het is de bedoeling dat het schip in haar eerste zomer in Alaska zal gaan varen en in haar eerste winter in Australie en Nieuw-Zeeland. Net als bij Le Boreal, L’ Austral en Le Soleal zal de interieur van het nieuwe schip worden verzorgd door de Franse architect Jean- Philippe Nuel.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger