Cruisereiziger
BouwContract

Norwegian Cruise Line bevestigt opdracht tot bouw tweede Breakaway Plus cruiseschip

Breakaway Plus @ Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line heeft dinsdag laten weten dat het definitief een opdracht voor de bouw van een tweede ‘Breakaway Plus’ cruiseschip heeft belegd bij de Duitse Meyer Werft in Papenburg. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2017. Samen met het eerste Breakaway Plus schip, die in oktober 2015 in de vaart komt, gaat het om de twee grootste schepen in de vloot van NCL (elk 163.000 brutoton en 4.200 passagiers). Qua ontwerp en innovatie zullen ze vergelijkbaar zijn met de huidige Breakaway-klasse, waarvan de eerste, de Norwegian Breakaway, in eind april / begin mei 2013 werd geintroduceerd. De gecombineerde contractkosten van de bouw van de twee Breakaway Plus schepen bedragen 1,4 miljard dollar.

‘De ongelooflijke respons die we krijgen van gasten, reisbureau’s en media met de lancering van de Norwegian Breakaway heeft ons gesterkt in ons besluit om een tweede Breakaway Plus schip aan onze vloot toe te voegen. Met baanbrekende elementen, die nog bekend zullen worden gemaakt, en een extra dek om verdere innovaties te integreren kunnen we met deze nieuwe schepen onze gasten nog meer kennis laten maken met het nieuwe Norwegian’, aldus Kevin Sheehan, CEO van NCL. De twee nieuwe Breakaway Plus schepen zijn de 10e en 11e van NCL die door Meyer Werft zal worden gefabriceerd. De Duitse werf is momenteel druk bezig met de bouw van de Norwegian Getaway die medio januari 2014 gereed zal zijn.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!