Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

Vertraging Prinsendam in Amsterdam door reparatie aan stabilisator [Update 2]

PrinsendamHet MS Prinsendam van de Holland America Line ligt onverwacht langer aan de kade bij de cruiseterminal van Amsterdam. Het kleinste schip van de cruisemaatschappij meerde zondagnacht rond 01:00 aan voor een ontscheping en inscheping. Problemen aan een van de stabilisatoren zorgt ervoor dat het schip maandagmiddag niet om 17:00 uur kon vertrekken en een extra nacht in Amsterdam moest doorbrengen. Een van de stabilisatoren is gedemonteerd en op het droge gebracht voor de noodzakelijke reparatie. De planning was dat het schip vanavond om 18:00 weer zou vertrekken. Helaas is dit niet het geval. Het is op dit moment onbekend wanner en hoe laat het schip gaat vertrekken.

Het schip zou maandag vertrekken voor een cruise tot en met 5 augustus naar Bergen, Flam, Alesund (Noorwegen), Spitsbergen, Akureyri, Reykjavik (IJsland) en Torshavn (Faroer Eilanden) en tenslotte Edinburgh (Schotland) en Amsterdam.

Een stabilisator zorgt bij teveel schommelingen van een schip voor meer stabiliteit. De stabilisatoren zijn een soort vinnen die heen en weer kunnen rollen om deze stabiliteit te genereren. Voor foto’s van de demontage ga je naar facebook van Cruisereiziger. 

Update dinsdag 21:50 uur: De stuurboord stabilisator is eerder al beschadigd geraakt. Na een poging tot reparatie in Duitsland tijdens een stop, bleek dat de stabilisator toch gedemonteerd moest worden voor reparatie elders. Het schip zal vertrekken met 1 functionerende stabilisator aan bakboordzijde. De stuurboord stabilisator zal naar verwachting over 3 maanden teruggeplaatst worden. De route van de cruise wordt minimaal gewijzigd: Alesund wordt niet meer aangedaan.

Update woensdag 17:00 uur: De Prinsendam is met een vertraging van 2 dagen aan het einde van de middag vertrokken uit Amsterdam. Ter compensatie voor de opgelopen vertraging hebben de passagiers onboard credit ontvangen en 25% korting op een volgende cruise. Tijdens het vertrek kregen ze tevens voor een uur gratis cocktails. Door de extra vertraging wordt niet alleen Alesund niet meer aangedaan maar vervalt er ook een extra dag in Reykjavik.

Met dank aan lezer Gert Schot.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger