Cruisereiziger
Eten en drinken

HAL scherpt regels meenemen eigen wijn aan

Holland America Line scherpt vanaf volgend jaar haar beleid aan met betrekking tot het zelf meebrengen van wijn aan boord van haar cruiseschepen. Op cruises vanaf 31 januari 2014 mogen passagiers nog maar 1 fles wijn of champagne van 750ml alleen bij het inschepen meenemen. Indien je deze fles op het schip in een restaurant of bar willen laten ontkurken dan dien je daar 20 dollar voor te betalen. Als je in je bagage meer flessen hebt dan dienen deze te worden ingeleverd en worden deze op de laatste avond van de cruise weer terugbezorgd. Datzelfde geldt voor flessen wijn die tijdens de cruise op de bestemmingen worden aangeschaft. De nieuwe regels zijn in lijn met beleid dat door veel andere cruisemaatschappijen reeds wordt gehanteerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!