Video: KNRM evacueert patient van MS Rotterdam

Zaterdagavond heeft er op de Waterweg een reddingsoperatie door de KNRM plaatsgevonden om een patient te evacueren van het cruiseschip MS Rotterdam. Een Amerikaanse vrouw kampte kort na vertrek uit Rotterdam met hartklachten en moest op advies van de scheepsdokter voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. Reddingsboot Jeanine Parqui was snel ter plaatse. Vanwege de toestand van de vrouw en het ruwe water moest worden gewacht tot het schip buiten de Hoekse pieren was voordat de vrouw per brancard veilig kon worden overgenomen. Bij de Berghaven in Hoek van Holland stond een ambulance klaar om de patient naar het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag te brengen. De MS Rotterdam vertrok zaterdag aan het einde van de middag vanuit Rotterdam voor een cruise van 14 dagen naar de Noorse Fjorden.

Meer info: Website KNRM

De KNRM maakt onderstaande video van de reddingsoperatie:

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.