Cruisereiziger
BouwKielleggingMuntceremonie

Kiel gelegd van Quantum of the Seas op Meyer Werft

Leggen kiel Quantum of the Seas - Meyer Werft

Vrijdag is in het overdekte bouwdok II van de Meyer Werft in Papenburg de kiel gelegd van de Quantum of the Seas met het plaatsen van een blok van 430 ton. De eerste mijlpaal in de bouw van het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst. Harri Kulovaara, Executive Vice President Maritime van Royal Caribbean International, legde daarbij de traditionele geluksmunt, waarna de blok op zijn plaats werd gezet. Er zullen nog in totaal 74 blokken volgen. De Quantum of the Seas is met 167.800 brutoton het grootste cruiseschip dat op de Duitse werf wordt gebouwd.

‘Vandaag is een speciale dag in de bouw van onze nieuwe Quantum Class, omdat we niet één maar twee stappen dichterbij bij de oplevering van de schepen zijn waarmee we gasten versteld zullen doen staan’, zegt Adam Goldstein, President & CEO Royal Caribbean International.

Eerder op de dag werd tevens het eerste staal gesneden voor het zusterschip Anthem of the Seas in het Laser Centrum van de Meyer Werft. De Anthem of the Seas zal in het voorjaar van 2015 worden opgeleverd. Voor de Quantum of the Seas staat deze al gepland in het najaar van 2014. In het design van beide nieuwe schepen van Royal Caribbean is o.a. rekening gehouden met veel nieuwe innovatieve concepten, zoals skydiving, botsauto’s en virtuele balkons. De schepen bevatten 2.090 hutten voor 4.180 passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!