Eerste vrouwelijke kapitein voor Silversea Cruises

Captain  Margrith EttlinVoor de eerste keer in het 20 jarig betaan van de cruisemaatschappij, heeft Silversea Cruises een vrouw als kapitein aangesteld. Kapitein Margrith Ettlin cruiste het expeditieschip Silver Explorer (132 passagiers) op 7 augustus vanuit Reykjavic. Ze heeft ruime ervaring in het varen in afgelegen gebieden zoals het Arctische gebied en Antarctica.

Christian Sauleau, verantwoordelijk voor de vloot operaties, zegt: “We zijn blij en trots om haar tot kapitein te bevorderen. Alhoewel we niet de eerste cruisemaatschappij zijn die een vrouwelijk kapitein heeft, hopen we dat kapitein Ettlin andere vrouwen inspireert voor een carrière op zee”.

Voorheen werkte ze voor het Duitse F Laeisz Shipping Group en negen jaar bij Hapag Lloyd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.