Cruisereiziger
BestemmingenRoutewijziging

Ook Costa Cruises mijdt voorlopig Egypte

Costa Serena
Costa Serena

In navolging van vele andere cruisemaatschappijen heeft ook Costa Cruises bekendgemaakt dat het de havens in Egypte in het aankomende herst- en winterseizoen zal mijden vanwege de aanhoudende politieke en sociale onrust in Egypte dat zijn impact heeft op de veiligheidssituatie in Cairo en andere grote steden. Costa Cruises zal hierdoor alternatieve routes gaan varen

De 7-daagse cruises van de Costa Voyager op de Rode Zee zijn geannuleerd. Hiervoor in de plaats zal de Costa Fortuna 7-daagse cruises gaan maken in de Verenigde Arabische Emiraten. Een positioneringscruise van de Costa Voyager op de Rode Zee op 11 november zal worden vervangen door een positioneringscruise van de Costa Fortuna naar Dubai.

Daarnaast zullen stops in Port Said en Alexandrie tijdens cruises in de Oostelijke Middellandse Zee van de Costa Pacifica en de Costa Serena (respectievelijk 4 oktober en 15 december 2013) worden vervangen door langere stops in Ashdod en Haifa (Israel). Indien de rust weerkeert en Costa de veiligheid van haar passagiers kan garanderen zal de rederij weer terugkeren naar Eygpte.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger