Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Ook Royal Caribbean verbiedt roken op balkons

In navolging van veel andere cruisemaatschappijen heeft Royal Caribbean besloten dat roken op de balkons van hutten niet meer is toegestaan. De nieuwe regel geldt voor alle cruiseschepen in haar vloot en gaat per 1 januari 2014 in. Het was al niet toegestaan om een sigaret op te steken in alle hutten. De enige ruimtes waar nog wel gerookt mag worden is in het Casino, de Connoisseur Club (op enkele schepen) en op de buitendekken aan de stuurboordkant. Bij overtreding volgt een boete van 250 dollar.

‘Op basis van feedback van gasten en zorgvuldige afweging heeft Royal Caribbean International haar rookbeleid op de 21 schepen in haar vloot aangepast. Vanaf 1 januari zullen alle overdekte ruimten rookvrij zijn, met uitzondering van de cruises in Azië. Roken zal niet worden toegestaan in elke binnenruimte met inbegrip maar niet beperkt tot restaurants, theater, bars, lounges, gangen, liften, hutten en balkons van hutten’, aldus een statement op de website van de rederij.

De afgelopen maand hebben ook Cunard, Seabourn, P&O Cruises en Disney Cruise Line hun rookbeleid aangescherpt.

Lees hier meer over: Roken op cruiseschepen, waar wel en waar niet?

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger