[video] Ocean Countess in brand nabij Griekse kust

Het cruiseschip Ocean Countess van het Griekse Majestic International Cruises staat momenteel in de brand nabij de kust van het Griekse Chalkis. Het schip ligt daar aangemeerd sinds haar laatste charter aan Cruise & Maritime Voyages in 2012. Het zou volgend jaar weer in de vaart komen. Hoe groot de schade is en hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. De aanwezige 5 bemanningsleden zouden ongedeerd zijn. De Ocean Countess is beter bekend onder de naam Cunard Countess. Van haar doop in 1976 tot aan 1996 voer het cruiseschip onder die naam voor het Britse Cunard.

Update 1/12: De brand op de Ocean Countess in de Chalkis Shipyard is onder controle. De schade lijkt groot te zijn. Experts kunnen het schip echter nog niet op vanwege de veiligheid. Zodra het vuur compleet gedoofd is, wordt het vele water weggepompt dat gebruikt is voor het blussen.

Zie onderstaande video van de brand op de Ocean Countess.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)