Carnival Corporation breidt trainingscentrum in Almere uit

Carnival Corporation wil haar nieuwe state-of-the-art trainingscentrum bouwen in plan DUIN, een nieuw te ontwikkelen gebied in Almere. Carnival zal vanaf 2016 jaarlijks 5.000 kapiteins en officieren van cruiseschepen opleiden vanuit Almere zo meldt Amvest.

Carnival heeft in Almere een ander trainingscentrum, CSMART, in gebruik dat in feite vergroot gaat worden. Dit Center for Simulator Maritime Training traint onder meer met levensechte brug simulatoren waar kapiteins en officieren opgeleid worden. De toekomstige Carnival-locatie ligt direct aan het Almeerderstrand, met uitzicht over het IJmeer.
In plan DUIN vormt het Carnival Center of Excellence de eerste ontwikkeling aan de nieuwe boulevard. De eerste fase van het complex bestaat uit vier ‘full mission bridge & engine simulators’, leslokalen en kantoren. Daarnaast komt er een hotel met circa 200 kamers. Deze eerste fase omvat ongeveer 20.000 m2 en vertegenwoordigt circa 40 miljoen euro. Carnival denkt in de tweede helft van 2014 met de bouw te beginnen. Een tweede bouwfase volgt mogelijk over enkele jaren.

“Dit is een grote stap voorwaarts in de groeiende focus van Carnival op professionele maritieme training voor alle tien scheepvaartlijnen die we wereldwijd voeren. We zijn onze huidige CSMART-vestiging in Almere nu snel aan het ontgroeien. De nieuwe vestiging biedt ons meer capaciteit, de nieuwste technologie en een prachtige werkomgeving”, zegt Kapitein Hans Hederstrom, managing director van CSMART Almere.

Medio 2014 verwachten Carnival en Amvest met meer uitgewerkte plannen te komen over de nieuwe ontwikkeling.

Hieronder een video met een impressie wat er in het huidige CSMART opleidingscentrum beschikbaar is aan faciliteiten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Reacties zijn gesloten.