Cruisereiziger
Informatiebijeenkomst en beurzenOverig cruisenieuws

Vaarplein op de Vakantiebeurs

De cruisevakantie zit in de lift, maar nog lang niet iedereen weet wat een cruise precies inhoudt en dat er bovendien veel variëteit is in het wereldwijde aanbod. De één blijft hangen in achterhaalde vooroordelen, de ander heeft geen besef wat er allemaal te doen is tijdens een cruisevakantie, zowel aan boord als aan de wal. Om die reden hebben de internationale rederijen de handen ineengeslagen om de Nederlandse vakantieganger van goede en vooral complete informatie te voorzien over cruisevakanties. De Nederlandse afdeling van de Cruise Lines International Association – voorheen Dutch Cruise Council – heeft op de Vakantiebeurs 2014, van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari, een eigen paviljoen op het nieuwe Plein ‘VAAR’, waar cruise- en zeilvakanties centraal staan.

’Op het Plein ‘VAAR’ kun je persoonlijk en in alle rust praten met de experts van de verschillende rederijen. Over de schepen, reizen en routes. Dat biedt een ongelofelijke meerwaarde, net als trouwens de verschillende presentaties die wij op gezette tijden op het Plein verzorgen. Ik wil meteen iedereen oproepen die speciaal voor een vaarvakantie komt, om door de speciale ingang direct naar onze hal 7 te komen. Wij organiseren bij deze entree een speciaal welkom waardoor de bezoekers het cruisen meteen ‘beleven’. Want daar gaat het namelijk om tijdens een cruisevakantie, het is een echte belevenis, en als je dat eenmaal hebt ervaren wil je meestal niets anders meer is mijn ervaring’’, aldus Marlies Grent, secretaris van CLIA, het samenwerkingsverband van rederijen.

Relatief laat populair
‘’We staan er soms versteld van hoeveel algemene vragen er nog leven bij het publiek aangaande cruisevakanties’’, zegt Marlies Grent. ‘’Aan de andere kant is dat ook wel begrijpelijk, want cruisen is relatief laat populair geworden in Nederland. Zeker in vergelijking met landen als de VS, Engeland en ook Italië. Nog altijd gaan relatief weinig Nederlanders op cruisevakantie, al groeit dat aantal de laatste jaren wel snel. Die groei genereert gelukkig ook weer veel nieuwe belangstellenden, want mensen horen natuurlijk steeds vaker over cruisevakanties, al was het maar bij wijze van spreken van de buren als die terugkomen van een dergelijke reis.’’

‘’Wij zijn uiteraard blij dat er steeds meer belangstelling is voor cruises en willen dan ook antwoord geven op elke vraag. Wij begrijpen die vragen maar al te goed, om de simpele reden dat er zoveel te vertellen is over dit type reizen. Om een voorbeeld te geven: iedereen kent de grote cruiseschepen die ’s zomers in Amsterdam of Rotterdam aan de kade liggen. Maar weinig mensen realiseren zich dat er grote verschillen zijn tussen die schepen en grote rederijen als Costa, MSC en natuurlijk Holland America Lijn, die in sommige gevallen zelfs per schip andere doelgroepen bedienen en dus ook hele andere routes varen. Daarnaast zijn er rederijen met veel kleinere schepen. Specialisten op bepaalde bestemmingen bijvoorbeeld, zoals cruises naar Antarctica. Of specialisten die zich met luxe schepen op de bovenkant van de markt richten. Met deze variëteit dat het logisch is dat er veel vragen zijn bij het publiek.’’

Vakantiebeurs Openingstijden

Een kaartje voor de Vakantiebeurs kost via Cruisereiziger slechts 12,00 euro in plaats van de normale verkoopprijs van 15,50 euro. Gezinnen kunnen extra profiteren van voordeeltarieven. De Vakantiebeurs is dagelijks open van 10:00-18:00 uur en op vrijdag tot 21:00 uur.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!