Cruisereiziger
Riviercruisen

Cruise Kompas: nieuwe aanbieder van riviercruises in Nederland

Cruise Kompas

Nederland krijgt er een nieuwe aanbieder voor riviercruises bij: Cruise Kompas. Initiatiefnemer is Cees van Pelt van Friendship Cruises in Hendrik-Ido-Ambacht, die samenwerkt met Princess Rivercruises AG en Rivercruise Line AG, vertegenwoordigd door Rainer Forneck. Belangrijke troef van Cruise Kompas zijn de Rhine Princess en de Prinses Juliana, eigendom van Princess Rivercruises AG/Rivercruise Line AG, de twee bekendste rivierschepen in de Nederlandse reiswereld. De twee schepen werden voorheen uitsluitend via Oad op de Nederlandse markt aangeboden.

Cees van Pelt kent zowel de reis- als cruisewereld van binnenuit en gelooft dat hij, samen met de reders, van de nieuwe onderneming een succes kan maken. Cruise Kompas gaat niet alleen de Rhine Princess en de Prinses Juliana aanbieden. Ook de Rhein Prinzessin van Princess Rivercruises, de Amadeus schepen van de familie Luftner en de Swiss vloot van de familie Reitsma, met wie hij al vele tientallen jaren samenwerkt, maken deel uit van het programma. In totaal zal het programma bestaan uit 11 schepen en beschikt Cruise Kompas daarmee over de meest complete vloot van Nederland.

Gezien de groeiende populariteit van riviercruises in Nederland, in navolging van zeecruises, zullen de riviercruises van Cruise Kompas te boeken zijn via de ANVR reisbureaus. De twee populaire schepen Rhine Princess en Prinses Juliana, vormen de basis voor een breed programma, dat zal bestaan uit een groot aanbod van schepen in het drie-, vier- en vijfsterren segment. Cruise Kompas gaat de bekende riviercruises in Europa aanbieden, zoals de Rijn-Moezel, Rhône, Zwarte Zee, Seine, Donau en Wolga. De route Rijn-Moezel is op de Nederlandse markt erg populair, maar ook het rondje Antwerpen-Maastricht wordt goed verkocht. Vertrekpunt vanuit Nederland is Arnhem, maar voor de cruises over die nieuwe rivieren is vervoer naar Passau, Parijs, Lyon, Boekarest en Moskou/St.Petersburg inclusief vervoer per bus of vliegtuig.

De brochure van Cruise Kompas verschijnt deze maand en kan worden opgehaald bij een ANVR reisbureau in de buurt. De eerste riviercruises vertrekken begin april.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!