Cruisereiziger
Ongeval

Costa Concordia wordt in juni 2014 versleept

Costa Concordia
Costa Concordia na oprichting

Vandaag is volgens Italiaanse media bekend geworden dat de Costa Concordia volgend jaar juni 2014 waarschijnlijk weggesleept zal worden. Vanaf april 2014 worden meerdere tanks aan het schip vastgemaakt waardoor het schip veilig kan drijven. Daarna kan het gehavende schip op de Vanguard getakeld worden.

De technici zijn sinds september druk bezig geweest om het schip voor de huidige winter stabiel te maken. Het onderwaterplatform blijft tot april in zee om het schip te stabiliseren.

Inmiddels heeft Costa Cruises in het schip ruim 400 kluisjes uit de (droge) hutten kunnen halen. De spullen worden aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)