Cruisereiziger
Bestemmingen

[Update] Expeditieschip vastgelopen nabij Antarctica

Het expeditieschip MV Akademik Shokalskiy is met de kerstdagen vastgelopen nabij Antarctica. Het schip met ca. 50 passagiers en 20 personeelsleden wacht nu op redding. De Akademik Shokalskiy zit vast tussen ijs tussen het meest zuidelijke punt van Nieuw Zeeland en Antarctica, op ongeveer 1660 mijl van het vasteland. Drie ijsbrekers zijn uitgevaren om de route van het schip ijsvrij te maken. Een van de Chinese  schepen is het expeditieschip op 12 mijl genaderd na een reis van twee dagen. Ook een Australische ijsbreker geraakte niet dichter bij dan 9,7 mijl.

Update: Besloten is om een helikopter naar de Akademik Shokalskiy te sturen zodat de opvarenden van het expeditieschip per helikopter gered kunnen worden. Vier personeelsleden en tweeënvijftig passagiers zullen meegenomen worden met een Chinese helikopter. Op 2 januari 2014 zijn de 52 passagiers met een Chinese helikopter opgehaald en naar een Australische ijsbreker gebracht. De helikopter deed daar vier uur over.

De passagiers, waaronder veel wetenschappers, en personeelsleden zijn ongedeerd op het schip (gebouwd 1982) dat speciaal gebouwd is voor deze zware condities. De passagiers nemen deel aan een speciale cruise ter ere van wetenschapper Douglas Mawson. De huidige reizigers bestaan uit 26 toeristen, 22 Russische personeelsleden, 4 Britse journalisten en 22 wetenschappers uit Nieuw Zeeland en Australië. Een van de mensen aan boord maakte een video:

 

Bron: Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger