Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa: Wintercruises onder Nederlanders populairder dan ooit

Europa’s grootste cruisemaatschappij Costa Cruises noteert een positieve trend in boekingen voor wintercruises. Meer Nederlanders dan ooit brachten de kerstvakantie op cruise in zonnigere oorden door.

Wintercruises in het Middellandse Zeegebied zagen de spectaculairste groei. Het aantal Nederlanders verdubbelde ruim ten opzichte van vorig jaar. Costa Cruises was de eerste cruisemaatschappij die Middellandse Zee in de winter aanbood. Het milde klimaat en het feit dat de highlights van dit gebied in de winter een stuk minder druk zijn, maakt dit een aantrekkelijke optie. Met een uitschuifbaar glazen dak boven het zwembadgedeelte kunnen de gasten nog steeds van de zon genieten.  

Onder Nederlanders blijft Dubai echter veruit de meest populaire cruisebestemming in de winter. Vanaf het moment dat Costa Cruises in 2006 als eerste cruisemaatschappij begon met het aanbieden van cruises in deze regio, is deze cruise bij Nederlanders favoriet. De cruise combineert de mogelijkheid van shoppen in Dubai met het verkennen van andere Verenigde Arabische Emiraten zoals Abu Dhabi en Fujairah en heeft twee stops in het authentieke Sultanaat Oman.

Cruisen in de Verenigde Arabische Emiraten is zowel bij stellen als gezinnen het meest populair. Stellen kiezen na Dubai het meest voor de Caribbean, en komt een Middellandse Zeecruise op een derde plek. 

Bron: Persbericht Costa Cruises

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!