Cruisereiziger
CruiseschepenWereldcruise

10e verjaardag Queen Mary 2 wordt groots gevierd

Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat de Queen Mary 2 in de vaart kwam voor de Engelse rederij Cunard. Op 8 januari 2004 werd het elegante cruiseschip door de Britse Koningin Elizabeth II gedoopt. Sindsdien heeft het 419 cruises gemaakt waaronder maar liefst 200 Transatlantische reizen. Tijdens deze tochten werden 182 haven in 60 landen aangedaan. Het vervoerde meer dan 1,3 miljoen gasten (en 2.000 honden). Zij aten ongeveer 58 miljoen maaltijden, dronken 21,9 miljoen kopjes thee en aten 2,7 miljoen scones.

Op 10 januari 2014 gaat de Queen Mary 2 haar 10e wereldcruise maken. Het schip zal dan samen met de Queen Victoria met vuurwerk uit Southampton vertrekken. De verjaardagsfestiviteiten beginnen pas echt op 9 mei 2014 als alle 3 de schepen uit de Cunard-vloot in Southampton aankomen. De Queen Mary 2 zal dan een saluut krijgen van haar zusterschepen. Er zullen die dag nog diverse andere feestelijke evenementen op het programma staan. Deze worden afgesloten met het vertrek van de schepen onder leiding van de Queen Mary 2, wederom begeleid door vuurwerk.

In het kader van de verjaardag van de Queen Mary 2 werd door Cunard onderstaande infographic gemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!