Cruisereiziger
Ongeval

Costa Deliziosa redt bemanning zinkend zeilschip midden op oceaan

Costa Deliziosa

De bemanning van een zeilschip dat midden op de Atlantische oceaan zinkende was, kreeg deze week viersterren redding in de vorm van een passerend cruiseschip. De kapitein van de Costa Deliziosa ontving eergisteren van de Delgada Coast Guard in Portugal een verzoek om assistentie vanwege een zeilschip in nood. Op dat moment was de Costa Deliziosa bezig aan een 100-daagse reis om de wereld en op weg naar het Caribische Antigua. Het schip week direct af van de route om naar het 270 km zuidwaarts gelegen zeilschip te gaan.

Het zeilschip maakte water na een aanvaring met een onbekend voorwerp. De achtkoppige bemanning  was bezig met hozen toen de Costa Deliziosa arriveerde. Hoewel de weersomstandigheden en de drie meter hoge golven de reddingsactie bemoeilijkten, liep het goed af en konden de acht bemanningsleden, 6 Spanjaarden, een Argentijn en een Belg, veilig en wel aan boord van het cruiseschip gaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Costa Deliziosa redt bemanning zinkend zeilschip midden op oceaan

  • Being one of the rescued cew of the Buccaneer and on behalf of the 8 rescued crewmembers, i would like to express my sincereous gratitude to the commander of the Costa Deliziosa , his entire crew and his passengers for having saved our lifes.

    A job more then “well done”
    Many many thanks
    Jack

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger