Cruisereiziger
CruisemaatschappijGoede doelen

MSC Cruises vernieuwt het ‘get on board for children’ initiatief met Unicef

UnicefSinds de start in 2009, heeft de samenwerking tussen UNICEF en MSC Cruises bijgedragen aan de strijd tegen armoede van kinderen over de hele wereld. Als onderdeel van het MSC Cruises initiatief “Get on Board for Children” en de MSC passagiers is de afgelopen vier jaar meer dan €2,8 miljoen geschonken aan Unicef in Brazilië om armoede en ongelijkheid te bestrijden. Dit mooie bedrag geeft vele kinderen, in 126 sloppenwijken van Rio de Janeiro en Sᾶo Paolo, de kans op goed onderwijs.

Op 1 januari 2014 is de vernieuwde levensreddende samenwerking tussen MSC Cruises en UNICEF van start gegaan. Het initiatief is gericht op het verlenen van hulp aan ondervoede kinderen door het leveren van speciaal kant-en-klaar voedsel (Ready-to-Use Therepeutic Food, RUTF) – zoals Plumpy’Nut®. Hiermee kan ernstige ondervoeding worden behandeld in ontwikkelingslanden en landen getroffen door crisissituaties.

Door het doneren van slechts €1 aan het “Get on Board for Children” initiatief helpen MSC gasten bij het kopen van drie speciale kant-en-klaar maaltijden. Een volledige behandeling om het leven een kind te redden in 4-6 weken kost ongeveer €42. Naast de mogelijkheid tot het doneren, zal MSC Cruises ook educatieve activiteiten organiseren voor kinderen aan boord. Hiermee worden kinderen bewust gemaakt van het werk van UNICEF en de behoeften van kinderen over de hele wereld.

“MSC Cruises is van mening dat de wereldwijde leiderschap een verhoogde verantwoordelijkheid met zich mee brengt tegenover de fysieke en menselijke omgeving waarin wij actief zijn en daarom zijn we trots op onze samenwerking met UNICEF. Samen kunnen we het verschil maken”, zegt Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises.

“Wij zijn erg blij met onze langdurige samenwerking met MSC Cruises. Het levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de levensomstandigheden van duizenden kinderen”, aldus Elsbeth Müller, Executive Director van UNICEF Zwitserland. “Hartelijk dank voor deze grote inzet”.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger