Cruisereiziger
CruisemaatschappijSocial Media

2 miljoen Facebook fans voor MSC Cruises

MSC Cruises heeft met 2 miljoen Facebook fans wereldwijd een nieuwe mijlpaal bereikt. Dit aantal is het resultaat van de groeiende online aanwezigheid van de cruiserederij via de populaire social media kanalen. David Arcifa, Corporate Social Media Manager MSC Cruises zegt: “Het aantal Facebook fans is honderd procent gestegen in vergelijking tot een jaar geleden en de interactie met het publiek is uitstekend. De populariteit van ons bedrijf is zodanig gegroeid dat we nu in de TOP10 Worldwide Travel Facebook Pages staan. De cijfers laten zien dat we succesvol actief zijn met het overbrengen van de unieke cruise ervaring op verschillende online communities.”

Een jaar geleden lanceerde MSC Cruises een wereldwijd YouTube-kanaal. Met dit kanaal wordt het unieke mediterrane karakter van de rederij gedeeld met een breed publiek en worden mensen door middel van creatieve video’s geïnspireerd. Het resultaat is merkbaar: met meer dan 4,5 miljoen kijkers wereldwijd behoort MSC Cruises tot de top drie cruise rederijen met de meeste bezoekers op YouTube.

“Recent onderzoek van Google toont aan dat 89% van de toeristen en 93% van de zakelijke reizigers kijken naar online video’s. Het aantal vakantiegangers dat met behulp van deze video’s hun reis plannen is gestegen van 14% in 2009 naar 21% in 2012, voor zakelijke reizigers is dit aantal gegroeid van 17% naar 26%. Het is dus ongelooflijk belangrijk voor cruiserederijen om video’s te produceren en effectief online te delen” aldus Arcifa.

Naast Facebook is MSC Cruises ook proactief op andere social media kanalen. Op Twitter heeft MSC Cruises meer dan 98.000 volgers wereldwijd en dit aantal blijft stijgen. Daarbij zijn, een jaar na de lancering van het MSC Cruises account, al meer dan 5.000 volgers op Instagram bereikt. Instagram is het perfecte medium om veel reizigers te betrekken bij de activiteiten van MSC Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger