Vikingschepen worden verscheept naar Avignon

Doop in Amsterdam

Volgens het havenbedrijf Rotterdam worden dit weekend in het Rotterdamse Calandkanaal een aantal splinternieuwe Viking riviercruiseschepen ingeladen om naar Zuid-Frankrijk te worden gevaren. Het schip Osprey neemt de schepen mee die in Frankrijk gaan varen. Ze zijn voorzien van houten betimmering om ze bescherming tegen het zoute water te bieden.

Eerder meldde Cruisereiziger dat liefst 14 schepen in een keer gedoopt zullen gaan worden op 17/18 maart 2014 in de Franse stad Avignon. Waarschijnlijk zullen niet alle 14 schepen fysiek in Frankrijk aanwezig zijn bij de doop. Via een satellietverbinding worden deze bij de ceremonie betrokken. Nog nooit werden er door een riviercruisemaatschappij tegelijkertijd zoveel schepen geïntroduceerd.Van de 14 nieuwe schepen zullen de Viking Buri, Viking Heimdal en Viking Hermod in deze Franse regio gaan varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.