Cruisereiziger
Eten en drinken

HAL zwakt regels meenemen eigen wijn af

Pinnacle Grill - Le CirqueHolland America Line trekt de eerder aangekondigde strengere maatregelen over het beleid voor het zelf meebrengen van wijn aan boord in. Vanaf 31 januari 2014 mochten passagiers nog maar 1 fles wijn of champagne van 750ml alleen bij het inschepen meenemen. Indien je deze fles op het schip in een restaurant of bar wilde laten ontkurken dan diende je daar 20 dollar voor te betalen. 

Holland America laat toch weer meer flessen toe in plaats van 1 fles. Door reacties van passagiers heeft de cruisemaatschappij besloten de eerder aangekondigde regels in te trekken.

De regels in het kort vanaf 31 januari 2014:

  • De eerste fles meegenomen wijn is gratis,
  • voor volgende flessen in handbagage moet 18$ per stuk worden afgerekend
  • flessen wijn gekocht in havens onderweg: 18$ als ze aan boord worden genuttigd, anders worden ze gratis weggeborgen elders aan boord en teruggegeven bij ontschepen. 

Bron: Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger