Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Venetië laat grote cruiseschepen pas per 1 januari 2015 niet toe

Zoals eerder bekend gemaakt heeft de stad Venetië samen met de Italiaanse rijksoverheid besloten om de allergrootste cruiseschepen niet meer door het Giudecca Kanaal langs het San Marcoplein te laten varen. Vanaf 1 november 2014 moeten grote cruiseschepen van meer dan 96.000 brutoton omvaren om bij de cruiseterminal te komen. Bovendien mogen maximaal vijf cruiseschepen aanmeren bij de cruiseterminal en moet het in- en uitvaren zich concentreren in de ochtend of avonduren.

Venetië laat deze maatregel pas 1 januari 2015 ingaan in plaats van aanstaande november 2014, dat laat de nieuwswebsite Cruise Industry weten. De stad kan namelijk nog geen alternatief bieden.  De schepen zouden via een ander kanaal moeten kunnen binnenvaren, maar deze is in november nog niet gereed voor de grote cruiseschepen. Het Contorta-Sant’Angelo kanaal moet worden uitgebaggerd zodat de cruiseschepen door dit 4 km lange kanaal naar de cruiseterminal kunnen varen.

Vanaf januari is het cruiseverkeer al verminderd. Negen bezoeken van MSC schepen waren door MSC zelf geannuleerd (renovatie van Lirica klasse) . Daarnaast zijn een aantal havenbezoeken van Thomson Cruises en Pullmantur ook uitgevallen.

Lees ook: Venetië staat vanaf november 2014 grote cruiseschepen niet meer toe

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)