Cruisereiziger
Ongeval

Storm eist leven cruisepassagier Marco Polo

Marco Polo

Een cruisepassagier aan boord van de Marco Polo is vrijdag om het leven gekomen nadat het cruiseschip van Cruise & Maritime Voyages werd getroffen door een hoge golf. Het tragische incident gebeurde nabij het Kanaal op weg naar thuishaven Tilbury in Engeland tijdens slechte weersomstandigheden op zee. Door de golf sneuvelde een ruit, dat leidde tot diverse gewonden. Een 85-jarige man overleed helaas aan zijn verwondingen. Een 70-jarige vrouw werd van boord gehaald voor medische behandeling op het vasteland. De Marco Polo was aan het einde van een 43-daagse cruise dat o.a. leidde naar de Azoren. Aan boord waren 735 voornamelijk Britse passagiers. Het nieuws werd door de cruiserederij vrijdagavond in een persverklaring naar buiten gebracht. ‘Ons medeleven en onze gedachten gaan uit naar deze passagiers en hun families en vrienden in deze moeilijke tijd’, aldus Cruise & Maritime Voyages.

Vanwege de zware storm die momenteel over Groot-Brittannie en de Atlantische Oceaan raast besloot P&O Cruises om het vertrek van haar cruiseschip Oceana vanuit Southampton uit te stellen tot zaterdag. Het begint aan een 28-daagse Transatlantische cruise naar de Caribbean.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger