Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Unieke Schotland cruises op zeesleepboot Holland

HollandOp het Cruise en zeilevent dat op 21, 22 en 23 maart 2014 in Rotterdam gaat plaatsvinden, ligt aan de cruiseterminal een bijzonder schip. “Zeesleepboot Holland” (1951) luistert het cruise evenement op. De 57 meter lange bergingsjager Holland heeft zo’n kleine 200 spectaculaire reddingen op haar naam. Mede dankzij de inzet en het enthousiasme van een hechte groep vrijwilligers kon de Holland grotendeels in oorspronkelijk staat worden teruggebracht. Hiermee blijft een stuk authentieke Hollands Glorie voor het nageslacht bewaard. Een monument van Nederlandse scheepsbouwkunde. Als de veerboot naar Terschelling vol was, wilde eigenaar rederij Doeksen de Holland kunnen inzetten voor de passagiersdienst. Vandaar dat zij bij de bouw van het schip ook een sfeervolle salon hebben laten aanleggen. In die tijd voer de Holland als passagiersdienst met meer dan 800 passagiers aan boord. Momenteel mag er met maximaal 80 gasten gevaren worden. Aan boord zijn 12 kooien voor gasten.

5- daagse Schotland cruises

Holland - golfDe Holland gaat van 24 april tot 8 juni naar de Schotse Westkust, mede vanwege het succes van de voorgaande drie edities en de veel gestelde vraag naar een nieuwe versie. Hollands Glorie in Schotland. De Holland laat alle aspecten van de westkust van Schotland en haar vele eilanden beleven. Een exclusieve reis waarbij je prachtige plekken bezoekt. Eten en drinken aan boord krijgt deze reizen speciale aandacht. Tijdens de reizen zal een vakkundige chef-kok meereizen om gastronomische hoogstandje te verzorgen en dagverse streekproducten en bijpassende wijnen.

Passagiers vliegen met KLM vanaf Schiphol naar Glasgow. Hier aangekomen gaat het per touringcar naar de Holland. Daarvandaan zal met het schip in de volgende dagen een aantal eilanden aan de Schotse westkust – ieder met hun eigen bijzondere historie, natuur, whisky distillerij en golfbanen- worden aangedaan. Een unieke manier van ‘Island-hoppen’ naar plekken waar je anders niet snel zult komen!

Zin om samen met de bemanning een wacht mee te lopen op de brug of in de machinekamer? Ook dat mag!

Op een vijfdaagse Schotlandreis kunnen maximaal 12 personen mee. De passagiersaccommodatie bestaat uit zes 2-persoons hutten. Daarnaast beschikken de gastenhutten over een aangrenzende (eigen of gedeelde) badkamer. 

Inschrijving voor deze reizen is zowel mogelijk op individuele basis als op groepsbasis.

Bert Vliegers (kapitein Holland)
Bert Vliegers (kapitein Holland)

Bezoek de website voor meer informatie en boekingen: www.zeesleepbootholland.nl

Naast deze Schotlandreis organiseert de stichting Zeesleepboot Holland van alles om het schip in de vaart te kunnen houden en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit bijzondere schip. Vanaf € 35,00 per jaar bent u al vriend van de Holland en vaart u mee op een vrienden/donateursdag. Tevens houdt de stichting per mail en via een nieuwsbrief haar vrienden op de hoogte van het vaarprogramma.

 

Cruisereiziger is mediapartner van het Cruise-event van ANNONU events. Via Cruisereiziger.nl houden we je de komende periode op de hoogte van het laatste nieuws rondom dit event. Voor meer informatie kan je tevens terecht op www.cruise-event.nl.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger