Cruisereiziger
Bestemmingen

Met Star Flyer cruisen door het 100-jarige Panamakanaal

Star Flyer
Star Flyer in IJmuiden

Op 15 augustus 1914 voer het eerste schip door het Panamakanaal, van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan. Precies honderd jaar later is het kanaal een van de belangrijkste vaarroutes van de wereld, ook voor de cruise-zeilschepen van rederij Star Clippers.

Eeuwenlang hebben de mensen, vooral zeevaarders, gedroomd van een korte weg tussen de Atlantische en de Stille Oceaan in plaats van de lange reisroute rond Zuid-Amerika. De droom werd pas in 1914 gerealiseerd met de officiële opening van het Panamakanaal. Het waren de Fransen die in 1873 als eerste de 77 kilometer lange waterweg probeerden te bouwen. Die eerste poging mislukte en bij de werkzaamheden kwamen toen 22.000 arbeiders om het leven, vooral door gele koorts en malaria. Het waren de Amerikanen die het werk afmaakten nadat de Panamezen 1400 km² van hun grondgebied, aan weerzijden van de waterweg, ‘voor eeuwig’ overdroegen aan de V.S.

In het jubileumjaar van het kanaal biedt de rederij keuze uit twee bijzondere zeilcruises, met als begin- of eindbestemming de doorvaart door het Panamakanaal.

Terwijl de reiziger aan boord van de Star Flyer geniet van het hoge serviceniveau, passeren tijdens de veertien daagse reis ook enkele andere parels van het Caribisch gebied de revue. Star Clippers viert het eeuwfeest van het Panamakanaal met

  • een cruise van 14 nachten, afvaart op 9 november 2014 in Bridgetown, Barbados. De Star Flyer vaart de volgende route: St-George (Grenada), Blanquilla (Venezuela), Kralendijk (Bonaire), Willemstad (Curaçao), Oranjestad (Aruba), Cartagena (Colombia), Islas San Blas (Panama), Transit Panamakanaal.
  • met een cruise van 14 nachten, afvaart op 23 november 2014 in Balboa, Panama. De Star Flyer vaart de volgende route: Transit Panamakanaal, San Andres en Providencia (Colombia), Georgetown (Grand Cayman), Cienfuegos (Cuba), Casilda (Trinidad), Punta Frances, Cayo Largo en Cienfuegos (Cuba).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger