Afrika cruise MS Rotterdam van HAL spreekt tot de verbeelding

MS Rotterdam

Nog zo’n 7 maanden te gaan, alvorens één van de meeste unieke cruises ooit van start gaat voor het MS Rotterdam van de Holland America Line, een maar liefst 86-daagse Afrika cruise, rondom dit bijzondere continent met hoogtepunten als Gambia, Ghana, Namibië, Zuid-Afrika en de Seychellen.

Volgens directeur Marcel von Rotz van cruisespecialist Zeetours Cruises uit Rotterdam, is er de afgelopen weken een duidelijke toename qua belangstelling te merken. “Hoewel klanten steeds later beslissen over hun definitieve vakantieplannen, vergt een dergelijke reis toch wel enige voorbereiding en merken we dat de grote initiële belangstelling van veel van onze klanten, zich de afgelopen weken begint te vertalen in concrete boekingen voor deze prachtige Afrika cruise met vertrek op 27 september aanstaande”, aldus von Rotz.

Unieke route, ook in deeltrajecten mogelijk

De 86-daagse reis, kan desgewenst ook geboekt worden in deeltrajecten. Er kan in 51 dagen van Rotterdam naar Kaapstad worden gevaren, of in 37 dagen van Kaapstad naar Rotterdam. Het eerste traject begint met de Westkust van Europa met bestemmingen als Lissabon en Malaga, waarna de Middellandse Zee op het programma staat met bijvoorbeeld Malta, Athene en twee havens in Israël. Via onder andere Jordanië en de verschillende Emiraten, worden de Seychellen en Mauritius aangedaan en eindigt de cruise met twee dagen Durban, Port Elizabeth en uiteindelijk Kaapstad in Zuid-Afrika. Kiest men voor de route van Kaapstad naar Rotterdam, dan worden achtereenvolgens onder andere Namibië, Angola, Ghana, Gambia, Senegal en Kaapverdië aan de Westkust van Afrika aangedaan. Via onder andere de Canarische Eilanden, Marokko, Spanje en Portugal, eindigt men uiteindelijk na 37 dagen aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Volgens von Rotz is de populariteit van deze Afrika cruise goed te verklaren. “Niet alleen is dit een unieke route die met name ook voor ‘repeaters’ uitermate interessant is, maar daarnaast is het ook nog eens een manier om dit bijzondere continent op zeer comfortabele wijze te ontdekken. Grote afstanden worden, veelal ‘s nachts, afgelegd waarbij je als passagiers alle comfort tot je beschikking hebt. Van uitermate comfortabele staterooms, tot tal van lounges, verschillende restaurants en een scala aan entertainment opties”.

Tijdelijk diverse voordelen

Voor tijdige boekers zijn er momenteel nog leuke extra voordeeltjes op deze reis te behalen. Zo zijn op dit moment bij het boeken van de volledige Afrika cruise de fooien inclusief en ontvangt met $75 boordtegoed per hut én een extra boordtegoed van $25 per persoon. Meer informatie is te vinden op onder andere de website van Zeetours Cruises, waarop zowel de volledige cruise, als de deeltrajecten Rotterdam-Kaapstad en Kaapstad-Rotterdam staan gepubliceerd.

Bericht: Zeetours Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)