Cruisereiziger
BestemmingenWereldcruise

Oceania Cruises maakt 2015 zomercruises bekend

Riviera
Riviera

Oceania Cruises heeft haar 2015 zomerroutes bekend gemaakt naar de Middellandse Zee, Noord-Europa, Alaska, Canada, Azië en Afrika. De cruises bestaan uit 43 nieuwe routes met daarbij 24 nieuwe havens die bezocht worden. De nieuwe havens zijn onder andere Luanda (Angola), Paamiut (Groenland), Trois-Rivières (Québec), Archangel (Rusland), Skiathos (Griekenland), Londonderry (Noord-Ierland), Wismar (Duitsland) en Palamós (Spanje). In 2015 zal ook een serie Grand Voyages plaatsvinden, van 20 tot 70 dagen, om te genieten van langere routes.

Europese cruises

Nautica, Marina en Riviera varen 43 Europese cruises waarvan 40 nieuw ontworpen zijn. Nautica bezoekt Noord-Europa met de Britse eilanden, de Oostzee en Scandinavië. Marina gaat naar het westelijke deel van de Middellandse Zee en het Iberisch schiereiland. Riviera bezoekt het oostelijk deel van de Middellandse Zee met daarbij de Griekse eilanden, Turkije en de Zwarte Zee.

Alaska

Cruiseschip Regatta brengt de zomer door in Alaska met 7- en 10 daagse cruises met daarbij vijf nieuwe routes zoals een 12 daagse Glacial Explorer. In de herfst verplaatst het schip zich over het Panama Kanaal naar New York om door te varen naar New England en Canada.

Wereldcruise

Na het overweldigende succes van de eerste wereldreis met de Insignia in 2015, biedt Oceania Cruises een tweede wereldreis aan op hetzelfde schip. Direct na de eerste wereldreis van 10 januari – 8 juli 2015, wordt een tweede wereldcruise aangeboden. Op 8 juli 2015 vertrekt Insignia met 684 passagiers uit Miami voor een reis van 180 dagen. In totaal zullen 100 havens worden aangedaan. De Insignia zal daarbij in 14 havens een extra nacht blijven liggen. De wereldcruise begint vanuit de Verenigde Staten waarna het schip achtereenvolgens koers zet naar Canada en New England, de Atlantische Oceaan overstekend naar Groenland en IJsland, Middellandse Zee en door naar Azië voor onder andere Mumbai, Singapore en Hongkong. Daarna vaart ze richting de Afrikaanse kust om te eindigen aan de kust van Zuid-Amerika. Op 4 januari keert de Insignia terug in Miami.

Enkele hoogtepunten voor 2015 zijn:

  • Noorderlicht  – Een 20-daagse cruise met Nautica vertrekt vanuit Kopenhagen op 19 juli 2015 met vier nieuwe havens: Trondheim, Aalborg, Archangel – Rusland en de Solovetsky Eilanden, waar bovendien een nacht wordt verbleven in de haven. De cruise eindigt in het Noorse Oslo. .
  • British Isles Medley – Een 12-daagse cruise op 21 juli 2015 met Marina rondom Groot-Brittannië waarbij nieuwe havens als Glasgow (Greenock), Liverpool en Newcastle upon Tyne bezocht worden.
  • Isles & Empires – Een 8-daagse cruise met Riviera op 17 juli 2015 naar een aantal van werelds oudste havens in het oostelijke deel van de Middellandse Zee, Griekse eilanden en de Zwarte Zee met voor het eerste een bezoek aan Zadar in Kroatië.
  • Glacial Explorer – Een 12-daagse reis met Regatta op 25 juni 2015 van en naar Seattle naar Alaska’s mooiste gletsjers, ongerepte wildernis en kustdorpen als Ketchikan en Sitka.

Wanneer geboekt wordt voor 30 juni 2014 ontvangen passagiers extra’s zoals gratis fooien (balkon hutten en hoger). Voor de Grand Voyages vooraf een 1-nacht hotelovernachting, een visa-pakket, gratis was-service, gratis internet en gratis fooien voor alle hut categorieën.

Boekingen voor 2015 starten op 5 maart 2014.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger