Cruisereiziger
BestemmingenEten en drinkenThemacruise

Mediterraans Food Festival op NeoRiviera

Vanwege de start van het eerste neoCollection seizoen in de Middellandse Zee houdt Costa Cruises op de NeoRiviera een Mediterraans Food Festival. Op de eerste vijf afvaarten worden heerlijke gerechten geserveerd van Mediterrane ingrediënten, zijn er seminars, kookdemonstraties, speciale menu’s en bijbehorende excursies. De cruises starten vanuit Savona (Italië) op 11 april, 22 april en op 3 mei, 14 en 25 mei. Tijdens de 11-daagse cruises gaat de Costa neoRiviera naar Toulon (Frankrijk), Salerno en Livorno (Italië), Valletta (Malto), Porto Empedocle (Sicilië) en een twee dagen (inclusief een nacht) in Barcelona. Op de route van 3 mei wordt ook Genua bezocht. Op de cruises biedt Costa exclusieve ingrediënten en wijnkeuzes aan, waarbij Costa is geadviseerd door de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo in het Noorden van Italië. Dit instituut is beroemd vanwege de betekenis voor het Slow Food principe.

De lezingen gaan over allerlei onderwerpen zoals de geschiedenis en de vorm van pasta, wijnen van de Middellandse eilanden, de Extra Virgin olijfolie en Desserts van de Middellandse Zee. In Salerno, Italy, komen lokale koks aan boord van de Amalfi Kust die een kookdemonstratie geven voor gasten. Zij laten dan zien hoe fusilli wordt gemaakt. In Barcelona en ook in Salerno kunnen bovendien excursies geboekt worden waarbij locale restaurants worden bezocht.

Lees meer over het slow cruisen van de neoRiviera en neoRomantica in Costa Cruises lanceert nieuw ‘slow cruise’ concept

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger