Duitse cruisecijfers: meer zeecruises, minder riviercruises

In Berlijn zijn door de CLIA en DRV (Deutscher ReiseVerband) de Duitse cruisecijfers van het jaar 2013 bekendgemaakt. De cijfers geven een verdeeld beeld. Het aantal Duitse passagiers dat op zeecruises meegaat is omhoog gegaan naar 1,69 miljoen mensen, een stijging van 9,2%.  Met cruisemaatschappij AIDA cruisen maar liefst 763.700 mensen, een stijging van 20%.

Het aantal Duitse riviercruisers nam af met 6,9% naar 406.614 passagiers. Dat waren er in 2012 nog 436.628.

Het gemiddelde bedrag dat voor een cruise wordt neergelegd, ligt op 171 euro per dag. (2012: 185,50 euro). De totale reissom dat een Duitser betaalt ligt op gemiddeld 1492 euro. In 2013 lag dat op 1710 euro per reis. De reisduur is wel verkort, in 2012 ging met gemiddeld op cruise van 9,2 nachten, in 2013 duurt een cruise gemiddeld 8,7 nachten. Het meest populaire gebied blijft overigens de Middellandse Zee.

De riviercruisers hadden het dit jaar niet makkelijk; er was hoogwater en er waren stakingen van sluiswachters waardoor de routes aangepast moesten worden. Ook de onrust in Egypte zorgde ervoor dat het aantal Nijlcruises instortte met 40% minder Duitse passagiers.

Over de Europese cijfers is nog niet veel bekend gemaakt. In 2013 blijkt wel een lichte groei van zeecruises: een stijging van 4,1%. Er zit groei in het totale aantal Europese cruisers. Was het aantal passagiers in 2012 slechts met 1% gegroeid, voor 2013 ligt dat dus op 4,1%.

De Nederlandse cruisecijfers worden op 12 maart 2014 bekend. 

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)