Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Europese cruise industrie breekt record in 2013

SantoriniPierfrancesco Vago, voorzitter van CLIA Europa, heeft in Miami bekendgemaakt dat een record aantal Europeanen in 2013 een cruise hebben gemaakt. Het gaat om 6,4 miljoen mensen. Dat is stijging van 4% ten opzichte van 2012 en een verdubbeling van de Europese cruisemarkt in bijna 8 jaar. Vergelijkbaar met voorgaande jaren cruisen bijna 4 van de 5 Europeanen in Europa met de Middellandse Zee als meest populaire bestemming. Meer dan 3,5 miljoen Europese passagiers bezochten de regio.

‘De indrukwekkende cijfers van de Europese cruisemarkt in 2013 tonen duidelijk de sterke groeitrend van een bedrijfstak die al 327.000 banen en 37,9 miljard aan economische voordelen genereert. Meer dan 6 miljoen Europeanen kozen ervoor om een cruisevakantie te boeken in 2013. De langetermijn trend toont een aanhoudende positieve groei die de veerkracht van de cruise industrie laat zien ondanks de economische neergang. De aanhoudende economische kwetsbaarheid in Europa blijft een uitdaging vormen, maar we zijn optimistisch dat de cruise-industrie zal blijven groeien in 2014’, aldus Vago.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger