9 nieuwe riviercruise Viking River Longships gedoopt in Amsterdam

De Amerikaanse rederij Viking River Cruises heeft maandag negen gloednieuwe schepen gelijktijdig gedoopt in Amsterdam. Hiermee onderstreept Viking de populaire bestemming van Amsterdam. Nog zeven andere Viking Longships zullen binnen 24 uur worden gedoopt in Avignon (Frankrijk). Daarmee hoopt Viking River Cruises wederom op een vermelding in het Guiness Book of Records.

Viking River Cruises is een grote speler in de riviercruisemarkt en een vaste gast in de Amsterdamse haven. Dit jaar verwacht de Amsterdamse haven meer dan 1600 riviercruise schepen met in totaal meer dan 375.000 passagiers die Amsterdam en de regio zullen bezoeken. Deze passagiers zijn belangrijk voor de economische ontwikkeling van de stad en voor de werkgelegenheid in de toeristische sector.

Dertje Meijer, CEO, Havenbedrijf Amsterdam: ‘Wij zijn trots dat Viking vandaag in Amsterdam deze gloednieuwe schepen heeft toegevoegd aan haar vloot. We verwelkomen deze schepen met haar passagiers hier graag vaak. Amsterdam is een populaire bestemming als begin en eindpunt van de Rijn/Donau route. Riviercruiseschepen leveren een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van Amsterdam. Jaarlijks bedragen de bestedingen vanuit de rederijen en haar passagiers circa € 35 miljoen en de riviercruisevaart zorgt voor ongeveer 1100 arbeidsplaatsen in Amsterdam.’

Viking River Cruises is één van de grootste rederijen ter wereld op het gebied van riviercruises. De onderneming verzorgt luxe reizen in alle delen van Europa, inclusief Rusland en Oekraïne, maar ook in China, Zuidoost Azië en Egypte. In Amsterdam stijgt het aantal calls van Viking de laatste jaren sterk. In 2013 kwam Viking in totaal 193 keer naar Amsterdam en voor 2014 worden bijna 270 calls verwacht. Verder heeft Viking vorig jaar ook al tien nieuwe schepen in Amsterdam gedoopt.

Vandaag werden aan de kade van de Passenger Terminal de Viking Baldur, Magni, Alsvin, Bestla, Delling, Eistla, Gullveig, Ingwi en de VikingLif feestelijk gedoopt. De nieuwe schepen van Viking zijn maximaal 135 meter lang, bieden plaats aan ca. 180 gasten en zijn van alle comfort en luxe voorzien.

Bron: Persbericht Port of Amsterdam

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!