Meyer Werft start met bouw Norwegian Escape

Donderdag is op de Meyer Werft in Papenburg het eerste stuk staal gesneden voor de bouw van het nieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Line, de Norwegian Escape. Dit is de eerste van de twee schepen in de nieuwe Breakaway-Plus klasse. Oplevering van de Norwegian Escape staat gepland in de herfst van 2015. Tijdens een feestelijke ceremonie drukten Kevin Sheehan (CEO van NCL) en Bernard Meyer (manager Meyer Werft) gezamenlijk de startknop in van de computergestuurde snijmachine, waardoor de bewerking van de eerste stalen plaat in gang werd gezet.

‘De Norwegian Escape wordt het grootste schip in onze vloot, waarmee we onze continue innovatie voortzetten. Het snijden van het eerste stuk staal is de officiële start van de bouw van dit bijzondere schip. We kijken uit naar haar oplevering in oktober 2015’, aldus Kevin Sheehan. De Norwegian Escape is het 10e schip van NCL in 15 jaar tijd dat wordt gebouwd door de Meyer Werft. Het schip zal 163.000 brutoton wegen en plaats gaan bieden aan 4.200 passagiers. Het krijgt Miami als thuishaven en zal vanaf november 2015 cruises van 7 nachten gaan maken naar het Oostelijk gedeelte van de Caribbean.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​