Transatlantische oversteek in april en mei

Tweemaal per jaar vindt er een grote in- en uittocht van schepen plaats op de hele aardbol. In de lente komen veel cruiseschepen naar Europa toe en in oktober/november is er het vertrek van cruiseschepen naar andere gebieden. Het gros van de cruiseschepen blijft namelijk niet het hele jaar in Europa of een ander gebied.

Naar Europa toe

Meestal komen zo rond april de eerste schepen naar de Middellandse Zee, die in de winter hebben rondgevaren in bijvoorbeeld het Caribisch gebied of Zuid-Amerika. Deze zogenoemde ‘repositioning’ cruises zijn bijzondere cruises. Het verblijf op het schip is bijvoorbeeld al langer, uitlopend naar 20 dagen. Veel zeedagen zijn eveneens een kenmerk. Het kan makkelijk gebeuren dat je 5 dagen achtereen op zee zit zonder een haven aan te doen.

Als cruisereiziger moet je terdege realiseren wat een repositioning cruise je wel en niet biedt. Je zit lang op zee en er zijn minder havens die worden bezocht tijdens deze cruises. Een groot voordeel is daarentegen de prijs van een dergelijke cruise. De cruiseschepen zijn moeilijker vol te krijgen en daarom worden de hutten tegen aangename prijzen verkocht.

Van Europa af

Zo vanaf augustus tot en met oktober gaan de cruiseschepen die in Europa hebben gevaren weer naar andere continenten. Precies hetzelfde gebeurt dan wat eerder in het jaar gebeurde. Langere cruises richting bijvoorbeeld het Midden-Oosten, Noord- en Zuid Amerika of het Caribisch gebied.

Voordeel van deze cruises is vooral dat je naar het warmere weer toegaat en je het slechtere weer verlaat.

Bekijk hier de actuele repositioning cruises:

Allemaal
2021
2022

Cruise Panamakanaal & Midden-Amerika

Cruise Japan, Taiwan & Filipijnen

Expeditiecruise Antarctica met Hondius

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)