MS Allegro middelpunt van oefening hulpdiensten

Begin deze week was het riviercruiseschip MS Allegro het middelpunt van een grote multidisciplinaire oefening van verschillende hulpdiensten in de haven van Enkhuizen. Er werd geënsceneerd dat er een brand uitbreekt aan boord, waarna het bij het aanmeren bij de aanlegplaats ook nog eens in botsing komt met een ander riviercruiseschip. Hierdoor komen 40 passagiers in de problemen. In eendrachtige samenwerking tussen brandweer, duikers, ambulancedienst en KNRM uit de regio wordt men de situatie meester. Het blijkt een succesvolle oefening waarbij de onderlinge communicatie, informatievoorziening en samenwerking is getest. 

Zie voor meer informatie en foto’s de website van de KNRM.

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!