4 schepen Holland America Line in Zuid-Amerika eind 2014/begin 2015

MS Maasdam

Holland America Line heeft vanaf het najaar 2014 tot en met het voorjaar 2015 vier cruiseschepen gepositioneerd in Zuid-Amerika. Het gaat om de grootste inzet van de Amerikaanse rederij tijdens dit cruiseseizoen in deze regio. Het MS Statendam, MS Maasdam, MS Prinsendam en MS Zaandam zullen 20 cruises rond het continent gaan maken, variererd van 14 tot maar liefst 68 dagen. De HAL-schepen vertrekken vanuit Fort Lauderdale, San Diego en Vancouver maar ook vanuit Zuid-Amerika zelf. Ze zullen meer dan 50 exotische havens gaan aandoen waarbij o.a. de ruines van Machu Picchu en de kolossale gletsjers van Chili en Antarctica te aanschouwen zijn.

Een cruise die in het oog springt is de ‘Amazon and Carnival Explorer’ cruise van 49 dagen op het MS Maasdam vanuit Fort Lauderdale vanaf 23 januari 2015. Er worden 25 havens aangedaan waaronder Aruba, Bonaire en Curacao en 15 stops in Brazilie. De evenaar zal tijdens de reis 3 keer worden gepasseerd. Bijzonder zijn tevens het bezoek aan de Amazone rivier en de twee overnachtingen in de haven van Rio tijdens het wereldberoemde carnaval medio februari 2015. Heb je niet zoveel tijd dan kan je ook gedeeltes van deze cruise boeken. Dat geldt ook voor de langste reis van het seizoen, een cruise van 68 dagen van het MS Prinsendam die het hele continent omgaat en tevens Antarctica aandoet. Deze cruise vertrekt op 3 januari 2015 vanuit Fort Lauderdale.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “4 schepen Holland America Line in Zuid-Amerika eind 2014/begin 2015

  • 7 april 2014 om 12:14
    Permalink

    Helaas door omstandigheden en de poen er niet te hebben om te varen, zijn wij wel altijd bij de schepen die komen en gaan vande rotterdamse wilhelmina pier of kade aanwezig, we zwaaien altijd de passagiers uit en de bemanings leden op het van welke rederij ook uit voor een behouden vaart, sommige komen wel weer terug naar rotterdam en sommige blijven varen op andere landen , van elk schip, welke rederij ook heb ik foto’s gemaakt, ik ben nu aan albim 10 bezig, jaar 2013/2014, heb zelfs cruiseschepen aan de wand hangen, die ik zelf heb gemaakt, met bekende fotorolletje en nu dus digitale camera, mijn eerste digitale foto’s in lijst, heb ik gekregen van top fotograaf cor vos, die is nu met pensioen,de foto’s erop waren van de nieuwe queen mary2 en ben er nog steeds groos op, dat ik die heb gekregen, verder spreek ik mensen aan die ook gevaren hebben, met vriendelijke groet Jon.

Reacties zijn gesloten.