Cruisereiziger
Veiligheid

MSC Lirica weert nep-piraten af tijdens geslaagde oefening

MSC Lirica
MSC Lirica

MSC Cruises heeft op 31 maart een bijzondere oefening aan boord van de MSC Lirica gehouden. Terwijl het schip aan het cruisen was bij de kust van Oman, deed men alsof er een piratenaanval plaatsvond. Alle 2500 gasten aan boord, personeelsleden en mensen aan het vasteland hebben deelgenomen aan de oefening.

De onaangekondigde nep-piratenaanval werd gehouden om te kijken hoe alle noodprocedures verliepen op het schip en aan de kade. Tijdens de oefening zijn veiligheidsmaatregelen genomen en was er geen gevaar.

Tijdens de nep-piratenaanval kwam een kleine boot naar de MSC Lirica toe gevaren waarop de bemanning van het cruiseschip de kleine boot probeerde af te weren. De kapitein stelde ontwijk manoeuvres in voor de MSC Lirica en bracht MSC direct op de hoogte alsook het International Maritime Bureau’s Piracy Reporting Centre.

MSC Cruises is tevreden met de resultaten van de oefening en zal waar nodig verbeteringen aanbrengen. “We bedanken alle passagiers aan boord van het schip,” zegt Emilio La Scala, General Manager MSC Technical Department “en we bedanken alle personeelsleden omdat we door hun medewerking een waarheidsgetrouwe en professionele oefening konden houden. We zijn tevreden met de uitkomsten van de oefening maar we zullen niet op onze lauweren rusten. Veiligheid is een proces dat constant verbeterd moet worden”.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger