Venetië opent nieuwe cruiseterminal

Venetie heeft dinsdag tijdens een feestelijke ceremonie een nieuwe cruiseterminal in gebruik genomen. Terminal 109/110 heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meters verdeeld over twee verdiepingen. Het is daarmee de grootste terminal in de Mediterranee. Gemiddeld heeft elke cruisepassagier die in afwachting is voor het inschepen tijdens piekfasen gemiddeld 2 vierkante meter ruimte. Het voormalige pakhuis, dat volledig is gerenoveerd, is gelegen in Tagliamento Quay en kan tegelijkertijd twee cruiseschepen bedienen die gelegen zijn voor Terminal 107/108 en Terminal 109/110.

Het gehele project heeft 12 maanden in beslag genomen en heeft ongeveer 12 miljoen euro gekost. De nieuwe terminal was de laatste stap in de renovatie van de totale Marittima omgeving van een oude commerciële haven naar een moderne passagiersterminal, die voldoet aan de laatste eisen zowel op technisch als op milieu vlak. Het bevat o.a. 8 terminals, 5 parkeerplaatsen en meer dan 3.200 vierkante meters aan kade.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!