Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Eerste testvaart Regal Princess in Adriatische Zee

Regal Princess

De Regal Princess is woensdagochtend vanuit het dok in het Italiaanse Monfalcone vertrokken voor haar eerste testvaart. Begeleid door twee sleepboten vertrok het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises van de haven door het kanaal naar open zee. Voor de kust van Trieste voerde het haar eerste testen uit. De tocht over de Adriatische Zee zal in totaal 6 dagen duren. Tweede Paasdag wordt het zusterschip van de Royal Princess weer terugverwacht bij de werf van de bouwer Fincantieri.

De oplevering van de Regal Princess (141.000 brutoton) staat over exact een maand gepland. Het is het 13e cruiseschip van Princess Cruises dat in Italië wordt gebouwd. De Regal Princess is geen onbekende naam voor de rederij. Eerder had het al een schip uit 1991 met deze naam in de vloot tot 2007. Hoogtepunten op de Regal Princess (3.600 passagiers) zijn net als de Royal Princess het indrukwekkende Atrium, een glazen loopbrug, een televisiestudio en buitenhutten die allemaal een balkon hebben.

Klik hier voor meer nieuws over de Regal Princess.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger