Cruisereiziger
BestemmingenNieuwe cruiseschepen

Quantum of the Seas krijgt China als thuisbasis

Quantum of the Seas (foto: Royal Caribbean Int.)
Quantum of the Seas (foto: Royal Caribbean Int.)

Royal Caribbean International heeft donderdag bekend gemaakt dat Shanghai de thuishaven wordt van haar nieuwste cruiseschip de Quantum of the Seas, die in november van dit jaar in de vaart komt. De Amerikaanse rederij zet daarmee hoog in bij het veroveren van de Aziatische markt, waar de cruise-industrie momenteel een sterke groei doormaakt.

Het cruiseschip zal in mei 2015 naar China gerepositioneerd worden na haar inaugurele winterseizoen vanuit New York naar de Caribbean. Het paradepaardje van de vloot van Royal Caribbean zal zich in China voegen bij de Mariner of the Seas en de Voyager of the Seas. De capaciteit in de regio wordt daarmee met maar liefst 66 procent vergroot. Vanaf eind juni 2015 zal de Quantum of the Seas een heel jaar cruises van 3 tot 8 nachten gaan maken vanuit Shanghai naar Japan en Korea.

‘Consumenten in China verwachten het beste dat de wereld te bieden heeft en Quantum of the Seas voldoet aan die norm als geen ander schip. We zijn klaar om de groei van deze belangrijke markt te versnellen met een schip dat tot de verbeelding zal spreken van reizigers die op zoek zijn naar een unieke vakantie-ervaring. Elke trend die we in China zien overtuigt ons van het feit dat door het vergroten van onze huidige capaciteit we op de lange termijn concurrentievoordeel en een aantrekkelijk rendement op onze investeringen zullen hebben in deze snel groeiende markt. We zullen behendig moeten zijn, maar de mogelijkheid om snel te handelen is een van onze sterkte punten’, aldus de President en COO van Royal Caribbean International Adam Goldstein.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger