Cruisereiziger
Renovatie

Columbus 2 terug naar Oceania Cruises als Insignia

Columbus 2

Vandaag heeft Hapag Lloyd in de haven van Barcelona de Columbus 2 overhandigt aan Oceania Cruises. Het schip werd gecharterd van Oceania Cruises voor een periode van twee jaar. Van april 2012 tot nu versterkte de Columbus de vloot van de luxe rederij. De Duitse cruisemaatschappij Hapag Lloyd heeft vorig jaar de Europa 2 in de vloot opgenomen waardoor er minder noodzaak was om het kleine cruiseschip te blijven charteren. Het MS Columbus 2 zal bij Oceania Cruises onder haar eigen naam, Insignia, verder gaan varen.  Ze voegt zich bij haar zusjes, de Nautica en de Regatta, en de twee grotere schepen Riviera en Marina.

De Insignia zal nu in Marseille eerst nog een uitgebreide renovatie, die miljoenen dollars gaat kosten, ondergaan. Daarna wordt het schip op 11 juni 2014 in Istanbul opnieuw gedoopt. Virginia Watters, de vrouw van de oprichter van Oceania Cruises Joe Watters, zal net als tien jaar geleden fungeren als doopmoeder.  De eerste inaugurele 1-daagse cruise na de doop doet naast Istanbul, Kusadasi, Rhodos, Limassol, Haifa, Patmos en Piraeus aan. Tijdens deze cruise zullen er diverse evenementen worden georganiseerd om de terugkeer van het schip in de vloot van Oceania Cruises te vieren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger