MS Rotterdam en MS Volendam naar Azië in 2014/2015

MS Rotterdam
MS Rotterdam

Holland America Line zal ook komende winter tot en met voorjaar 2015 2 cruiseschepen in haar vloot hebben die Azië aan zullen doen. Het MS Volendam (1.432 passagiers) maakt 14- tot 17-daagse cruises met verschillende routes. Het MS Rotterdam (1.404 passagiers) vaart wederom een 90-daagse ‘Passage to the Far East’-cruise. Alle cruises bevatten langere verblijven en overnachtingen in belangrijke steden.

De lange Azië-cruise van het MS Rotterdam start volgend jaar op 7 januari vanuit haar thuishaven Rotterdam. Het cruiseschip zet vervolgens koers naar Portugal, Marokko, Spanje, Malta en Griekenland en vervolgens het Suezkanaal. Na enkele zeedagen arriveert de Rotterdam in Oman en de Verenigde Arabische Emiraten voordat India wordt aangedaan. Na enkele stops in laatstgenoemd land volgt een overnachting in Myanmar. Azië wordt uitgebreid ontdekt met aankomsten in Singapore, Jakarta en Maleisië, waarna het de terugreis weer inzet via o.a. Sri Lanka, India, Oman, Jordanië en Egypte. Overnachtingen zijn er in Port Klang, Colombo, Mumbai, Bali en Singapore. Na wederom een passage door het Suezkanaal gaat de Rotterdam via Italië, Spanje en Engeland terug naar Rotterdam. Tussen Rotterdam en Singapore kunnen ook segmenten van deze cruise worden geboekt van 34 tot 55 dagen.

Het MS Volendam vaart in genoemde periode 5 verschillende soorten routes in het Verre Oosten. Nieuw zijn de 14-daagse ‘Asian Adventure’ cruises van en naar Singapore met stops in Maleisië, Thailand en Myanmar. Het schip vaart ook 14-daagse cruises op de ‘Far East Discovery’ route tussen Singapore en Hong Kong met stops in Thailand, Cambodja, Vietnam en Bangkok. Beide cruises kunnen ook worden gecombineerd tot een 28-daagse ‘Collectors’cruise. 3 andere unieke routes die het MS Volendam zal varen is een 16-daagse ‘Great Barrier Reef’cruise van Sydney naar Singapore, een 14-daagse ‘China en Japan’ cruise met start in Hong Kong en eind in Kobe en tot slot een 17-daagse trans-Pacific cruise van Kobe naar Vancouver. Ook deze laatste 2 cruises zijn te combineren.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!