Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenTe water latingUitdokken

AIDAprima uit het droogdok in Nagasaki

aidaprimaVandaag, 3 mei 2014, heeft de AIDAprima voor het eerst het droogdok verlaten op de werf van Mitsubishi Heavy Industries in Nagasaki. Het grootste cruiseschip voor Aida raakte daarmee officieel eerst het water aan. Daarna voer de AIDAprima in ongeveer een uur van het droogdok naar een ander dok, het Kojagi Dock aan de rand van het Japanse Nagasaki. Voordat het schip daar echt zal aanmeren worden in de komende dagen eerst een aantal technische testen uitgevoerd.

Hoogtepunten van deze nieuwe generatie Aida schepen is de Beach Club onder een transparant dak. De vier elementen, Water – Lucht – Aarde – Vuur, worden de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek omvat in ieder geval twee glijbanen en een klimparcours. Gloednieuw is ook de Aida Mini Club waar baby’s vanaf zes maanden welkom zijn.

De AIDAprima biedt een karakteristiek uiterlijk zodat het schip zeer energievriendelijk is. Bovendien wordt een uitgebreid filtersysteem voor de eerste keer ingebouwd dat emissies zozeer uitstoot dat er een vermindering in de uitstoot van 90 tot 99% bereikt kan worden.

Aufschwimmen_AIDAprima_kleinDe officiële oplevering van het schip vindt op 1 oktober 2015 plaats. De inaugurele cruise gaat plaatsvinden vanaf 1 oktober 2015 en zal 50 dagen duren van Japan naar Dubai. Daar vaart de AIDAprima het winterseizoen. In het voorjaar cruist het schip in 38 dagen naar Hamburg. Waarna ze wekelijks uit Duitsland vaart vanaf 25 april 2016 naar onder andere Rotterdam.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)