Harlingen verwacht dinsdag National Geographic Explorer


National Geographic Explorer
Dinsdag 6 mei arriveert rond 12:00 uur het kleine expeditieschip National Geographic Explorer in Harlingen. Het schip meert af in het Dok in de Nieuwe Willemshaven. Een bijzondere aankomst voor de stad want het is het eerste cruiseschip ooit. De National Geographic Explorer krijgt een warm onthaal. De burgemeester van Harlingen ontvangt het schip en haar 148 gasten. Bijzonder is dat de cruisemaatschappij toestemming heeft gekregen om met de zodiacs, de rubberboten die speciaal voor expedities meegaan, door de kanalen van Harlingen te varen.  Harlingen Online meldt dat gasten kunnen kiezen uit een excursie naar het Planetarium,  het Hannamahuis (met Rembrandt expositie). Winkels hebben toestemming voor een speciale koopavond tot  22.00 uur. Het schip vertrekt om 23:00 uur.

De National Geographic Explorer is op een speciale 9-daagse Nederland-België cruise die gestart is in Hamburg afgelopen zondag 4 mei. Het schip doet vervolgens op 7 mei Texel en Den Helder aan, op 8 mei Amsterdam, 9 mei Antwerpen, 10 mei Gent, 11 mei Oostende en tenslotte naar Londen als ontschepingshaven. Het expeditieschip biedt aan haar gasten vele lezingen over de bestemmingen waar ze komen. Op deze cruise is onder andere kunsthistoricus en schrijver Koen Kleijn aan boord om te vertellen over onder andere Amsterdam.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.