Cruisereiziger
Bestemmingen

9 mei: Drie Cunard schepen in Southampton

Queen Mary2De drie Cunard schepen gaan (wederom) een bijzondere Koninginnen ontmoeting krijgen. De Queen Mary 2, de Queen Victoria en de Queen Elizabeth zijn tegelijkertijd in Southampton. De oceanliners van Cunard komen elkaar niet veel tegen. In 2011 waren ze voor de eerste keer, op 31 januari,  in New York samen. Op 5 juni 2012 vond een tweede identieke ontmoeting plaats in Southampton. Ter ere van de tiende verjaardag van Queen Mary 2 vindt de ontmoeting plaats.

De verjaardagsfestiviteiten beginnen op 9 mei 2014 als alle 3 de schepen uit de Cunard-vloot in Southampton aankomen. De Queen Mary 2 zal dan een saluut krijgen van haar zusterschepen. Er zullen die dag nog diverse andere feestelijke evenementen op het programma staan. Deze worden afgesloten met het vertrek van de schepen onder leiding van de Queen Mary 2, wederom begeleid door vuurwerk. De Queen Elizabeth vertrekt ‘s avonds voor een korte cruise naar Hamburg. De Queen Victoria vertrekt op 9 mei voor een Baltische cruise en de Queen Mary 2 gaat een transatlantische oversteek doen naar New York.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger