Cruisereiziger
Bouw

Viking maakt bouw Viking Sea en Viking Sky bekend

Foto: Viking Ocean Cruises
Foto: Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises heeft formeel de bouw van twee nieuwe cruiseschepen aangekondigd. Het zal het totaal aantal cruiseschepen in de nieuwe vloot op 3 brengen. Viking Sea en Viking Sky zullen beide in 2016 debuteren. Het worden zusterschepen van de Viking Star (capaciteit van 930 passagiers), die momenteel wordt gebouwd en begin 2015 in de vaart komt. Ook de Viking Sea en Viking Sky zullen diverse routes gaan varen in Scandinavië, Oostzee en de Middellandse Zee. Nieuw zijn enkele cruises nabij de Britse eilanden. Viking zegt door de nieuwe schepen te willen voldoen aan de grote vraag. Het inaugurele seizoen van de Viking Star in 2015 zit reeds voor 70% volgeboekt. Ook de riviercruise tak van Viking zit in de lift. In 2015 worden weer 12 nieuwe riviercruiseschepen aan de vloot toegevoegd die dan zal bestaan uit 64 schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger