Cruisereiziger
Cruiseterminal

Start bouw nieuwe cruiseterminal Cape Liberty door Royal Caribbean

Quantum of the Seas (foto: Royal Caribbean Int.)
Quantum of the Seas (foto: Royal Caribbean Int.)

In Bayonne (New Jersey, Verenigde Staten) is een start gemaakt met de bouw van een nieuwe cruiseterminal bij Cape Liberty. De aanlegplaats voor cruiseschepen wordt volledig gefinancieerd door de Amerikaanse cruiserederij Royal Caribbean Cruises Ltd. De totale kosten bedragen 55 miljoen dollar. Dat is 15 miljoen dollar lager dan de oorspronkelijke inschatting. De cruiseterminal bestaat uit een check-in terminal van 3.300 vierkante meter, een bagagehal van 5.500 vierkante meter en een parkeergarage. Oplevering van het gehele project staat gepland eind oktober 2014. Dat is precies op tijd voor de lancering van de Quantum of the Seas een maand later. Het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean (4.180 passagiers) zal haar thuishaven krijgen in Bayonne van november 2014 tot en met mei 2015, voordat het vertrekt naar Azië. Ook andere cruiseschepen van de rederij, zoals Explorer of the Seas, Celebrity Summit, Legend of the Seas, Liberty of the Seas en de toekomstige Anthem of the Seas zullen vanuit Bayonne varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger