Brand op Quantum of the Seas in Meyerwerft

Quantum of the Seas
Foto: Royal Caribbean Int.

Op de in aanbouw zijnde cruiseschip Quantum of the Seas is donderdagmiddag een kleine brand uitgebroken. Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand in een badkamer van een hut op dek 3. De bouwhal en het bezoekerscentrum werden direct geëvacueerd. Volgens de Meyerwerft zelf kon de brand snel geblust worden door de bedrijfsbrandweer en de toegesnelde brandweer uit Papenburg. Twee medewerkers van de werf kregen ademhalingsproblemen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan het schip bedraagt ongeveer 50.000 euro.

Naar verluid zal deze kleine brand de geplande opleverdatum niet in gevaar komen. In oktober 2014 wordt het schip overhandigd aan Royal Caribbean Int.

.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.